Am vizitat ieri orașul Blaj.

Am intrat în parcul Avram Iancu și am crezut că nu ne mai aflăm în România cu care suntem obișnuiți: o oază de liniște întreținută exemplar, o curățenie de excepție, o tribună pentru evenimente, un loc de joacă pentru copii și aparate de fitness în aer liber.

Când am văzut o cununie civilă oficiată într-un pavilion în mijlocul parcului, am rămas profund impresionat și m-am gândit că acesta ar fi un loc superb pentru miniconcerte de muzică clasică după slujba de duminică și nu numai. Am vizitat Palatul Cultural și Primăria și mi-a crescut sufletul când am văzut ce se poate face în România.

Domnul Primar Gheorghe Valentin Rotar, un primar liberal, în ciuda faptului că a fost în concediu și cu două ore mai târziu urma să se întâlnească cu Prim-ministrul, ne-a primit cu multă căldură și ne-a zis: ”Sunt primar de 16 ani, la început nu a fost ușor, însă cu multă muncă, cu implicare personală, am reușit. Acum am 13 din 19 consilieri și lucrurile merg chiar bine. În timpul mandatului am atras peste 100 de milioane de euro fonduri naționale și europene, multe în colaborare cu Consiliul Județean, iar în ultimii doi ani, 13 milioane de euro pentru 8 proiecte. Parcările sunt gratuite. Spitalul are 54 de medici și este dotat cu un RMN și un angiograf ultraperformant. Vă văd competent, îmi place că sunteți energic și le recomand sighișorenilor să vă voteze, iar eu doresc să vă sprijin. Recunosc faptul că nu-mi place cum arată Sighișoara.

Vă ajut, domnule Fiscu, cu toată experiența mea, ca Sighișoara să redevină ”Perla Transilvaniei”.