Șase puncte forte ale pregătirii și experienței mele profesionale

1️⃣ Am absolvit Facultatea de Litere din Sibiu, specialitatea germană-engleză, și Masterul în Management Public și Integrare Europeană.

2️⃣ Cinci ani am fost Consilier în Compartimentul de Relații Internaționale în Primăria Sighișoarei și încă cinci ani am lucrat ca Șeful Biroului de Relații Interne și Internaționale. M-am ocupat de orașele înfrățite și de secretariat pentru Cabinetul Primarului, apoi de Biroul de Relații Publice, de relația cu școlile, am organizat evenimente culturale și acțiuni legate de turism, ONG-uri și mass-media. Atunci am cunoscut personal mai mult de un sfert din populația orașului, lucru care m-a făcut să înțeleg real numeroasele probleme și interese ale noastre, ale celor care locuim în acest oraș.

3️⃣ În perioada 2008-2009 am urmat un curs de formare profesională în Germania, și am lucrat în Primăria din Weimar, un oraș aflat, ca și Sighișoara, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și în cadrul Ministerului German de Interne – în cadrul Departamentului pentru minorități.

4️⃣ Din 2010, adică de 14 ani fără întrerupere, planific, scriu proiecte și câștig finanțări nerambursabile la Fundația Mihai Eminescu Trust, unul dintre cele mai prestigioase ONG-uri din România. Am finalizat alături de echipa Fundației peste 100 de proiecte și acțiuni pentru protejarea și revitalizarea patrimoniului transilvănean. Rolul meu este scrierea și implementarea de proiecte, în ultimii ani devenind Director de Dezvoltare și Implementare de Proiecte în cadrul Fundației. Am coordonat echipe de proiecte și am gestionat proiecte complexe. Proiectele Fundației au câștigat premii și recunoașteri importante: Europa Nostra (2007) – Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural Pentru conservarea monumentelor istorice și participarea socială a satelor săsești din Transilvania, și recunoașteri repetate la Gala Societății Civile, mai mulți ani la rând. Unul dintre ultimele proiecte planificate și scrise, finalizat cu succes între timp, a fost CULTFORT – Fortăreață de Cultură Urbană, prin care am restaurat și am readus viață în Bastionul și Turnul Măcelarilor din cetatea Sighișoarei. Am organizat în proiect peste 30 de evenimente culturale și cursuri ori ateliere pentru copiii și tinerii din comunitatea Sighișoarei în vara anului 2023.

5️⃣ Mă perfecționez permanent. Am absolvit cursuri de competențe antreprenoriale, financiare și juridice. În 2021 am urmat un curs de perfecționare în EU heritage – Patrimoniul European, la Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală. Iar în 2019 am participat la atelierele „Managementul Siturilor din Patrimoniul UNESCO” – organizat de INP și UNESCO – Biroul Regional pentru Știință și Cultură din Europa unde m-am perfecționat în gestionarea și monitorizarea siturilor UNESCO din România. Informațiile asimilate la cursurile de formare în incluziunea socială le-am integrat și aplicat în proiectele Fundației Mihai Eminescu Trust. Amintesc și de Cursurile de Adovcacy și de Strângere de Fonduri (fundraising) Culturale. Am certificate de absolvire pentru Expert în Achiziții Publice și Manager de Îmbunătățiri Procese. Toate acestea au contribuit la succesul meu în cadrul Fundației, acolo unde anual am implementat constant și simultan mai multe proiecte.

6️⃣ Prin proiectele de dezvoltare comunitară, pe care le planific și le dezvolt, interacționez zilnic cu diverși actori, așa cum îi numim noi în proiecte: locuitori din sate, aparținând diverselor categorii sociale, antreprenori, specialiști și experți, adulți, tineri și copiii. În cadrul proiectelor pe care le implementez susțin prezentări pe diverse teme, facilitez discuțiile în cadrul întâlnirilor de proiect, mese rotunde sau conferințe.