Ședința ordinară a Consiliului Local 28.01.2021 a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind valorificarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate a Municipiului Sighișoara. (detalii aici – https://primariasighisoara.ro/portal/mures/sighisoara/2021/hotarari.nsf/Hotarari/D3DE40741217EEB0C22586650051BB34?OpenDocument)

De-a lungul anilor s-a vorbit mai mult despre imobile ca fiind parte a patrimoniului național, protejate de lege, însă nu și de păduri.

Consilierul local Hans Werner Baier a tras un semnal de alarmă privind importanța identificării arborilor seculari și protejarea, cu adevărat, a acestora.

Aprovizionarea populației cu lemne de foc pentru anul 2021, în ordinea priorităților prevăzute de lege, este absolut necesară, însă trebuie să se țină cont de respectarea legislației cu privire la speciile si habitatele protejate.

Identificarea patrimoniului forestier trebuie realizată de experții în domeniu, care pot extinde ariile protejate incluzând și arbori care până în prezent nu au fost ocrotiți.

Datoria noastră de cetățeni ai Sighișoarei este să contribuim la păstrarea acestor arbori seculari a căror supraviețuire este amenințată.