Consilierul local Michaela Türk în ședința Consiliului Local din 27.05.2021

Am primit, în scris, și punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Publice și Administrației referitor la cele sesizate privind modul de calcul al chiriilor de către ATT.

În răspunsul Ministerului se regăsesc aceleași articole din lege, pe care le-am expus și eu, concluzionând (și ei), că legea a fost intrepretată greșit atunci când se actualizau/ se recalculau chiriile pentru locuințele ATT.

Practic în toți acești ani, ATT-ul a calculat eronat chiriile pentru 304 locuințe ANL!

Chiriile au crescut de la an la an, cu sume lunare mai mici sau mai mari, dar acestea adunate pe un an întreg și pe mai mulți ani, nu mai reprezintă sume atât de mici. Și până la urmă nu suma este importantă, ci faptul că s-a plătit în plus dintr-o eroare.

Încă nu am primit, nici de la ATT, nici de la Primărie, nicio copie a documentelor prin care au fost solicitate puncte de vedere și nici răspunsurile primite de la instituțiile cărora le-au fost solicitate puncte de vedere.

În răspunsul primit de mine de la Minister se menționează că s-a trimis și Primăriei Sighișoara o adresă prin ați fost informat asupra modului corect de calcul al chiriilor.

Vă întreb, de ce nu a fost inclusă această adresă pe ordinea de zi – mai ales că aici în Consiliul Local au fost atâtea discuții și petiții pe această temă?

Și a doua întrebare este, până la ce dată veți lua măsurile necesare, pentru a intra în legalitate și chiriașii să nu mai plătească în plus?

Vă rog să îmi răspundeți la aceste două întrebări.

Video