Ieri, 28.01.2021, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara.
Punctul 11 al ordinii de zi l-a reprezentat un proiect de hotărâre privind neasumarea responsabilității organizării și derulării la nivel local a programului ”Laptele și cornul”.

Faptul că Municipiul Sighișoara nu s-a ocupat până în prezent de organizarea și derularea acestui Program pentru școli al Uniunii Europene nu considerăm că este un motiv de a nu-și asuma acest lucru de acum înainte.

Cu toții știm că pentru mulți elevi, laptele și cornul primite la școală reprezintă poate singura și cea mai importantă masă din zi. Din nefericire, cu toții știm de calitatea îndoielnică a acestor produse.

Nu susținem neasumarea responsabilității organizării și derulării la nivel local a acestui program, ci din contră, propunem și susținem ASUMAREA de către Primăria Municipiului Sighișoara a acestui demers.

Astfel, transmitem un semnal pozitiv producătorilor locali, mai ales în aceste vremuri de pandemie, în care mulți au avut de suferit. Totodată, ne asigurăm că elevii primesc produse proaspete, pe care le pot consuma și care nu sfârșesc prin a fi aruncate la coșul de gunoi.

Prin urmare, proiectul nu a fost votat în ședința de ieri.