Alba Iulia – Exemplu de bună practică pentru Sighișoara

Am vizitat ieri Municipiul Alba Iulia. Am fost primiți de către domnul Paul Voicu, primar interimar, împreună cu 6 directori și șefi de servicii din cadrul Primăriei. Domnul Paul Voicu este în al 6-lea mandat de viceprimar și este candidatul PNL pentru primar la alegerile locale din acest an, fostul primar Mircea Hava fiind ales în Parlamentul European.

Am primit multe informații despre managementul Primăriei, al orașului, despre fonduri nerambursabile, precum și despre restaurarea și revitalizarea Cetății Alba Iulia. Cel mai mult m-a impresionat că Alba Iulia a reușit să atragă 46 de milioane de euro numai pentru Cetate. În actualul exercițiu financiar, Alba Iulia are un buget total de 83 de milioane de euro, 28 de milioane din veniturile Primăriei fiind atrase din fonduri naționale și europene.

“Mult timp Alba Iulia a fost pe primul loc în ceea ce privește atragerea fondurilor pe cap de locuitor, în ultimii doi ani ne-a depășit Oradea și suntem pe locul doi”, a declarat Paul Voicu. “Mă bucur că ați venit la noi, domnule Fiscu, știu că sunteți economist și proveniți din mediul privat. Vă aștept cu mare drag la Primăria noastră după ce câștigați alegerile locale în Sighișoara și cu mare plăcere vă sprijinim cu toată experiența noastră. Consider că suntem un exemplu de bună practică și dorim să împărtășim succesul nostru pentru reabilitarea și revitalizarea Sighișoarei.”