Monica Pajint Fritsch

„Îmi propun, vreau, lupt și obțin!”

Monica Pajint Fritsch

A intrat în politică doar de 4 luni „pentru că nu mai vreau să stau pe margine și să comentez că nu se întâmplă nimic; vreau să schimb ceva, în bine, în acest oraș!”. Monica Fritsch are o calitate esențială: nu se teme de experiențe și proiecte noi și are tenacitatea de a le duce până la capăt. Deviza ei este: „Îmi propun, vreau, lupt și obțin!”. Crede că determinarea de a îndeplini obiective este un avantaj. „Mi-ar plăcea să spună lumea despre mine, când voi fi consilier, că i-am ascultat pe locuitorii orașului, i-am înțeles și le-am oferit încrederea că vom face ceea ce e bine și necesar pentru ei, pentru Sighișoara. Proiectele ambiţioase nu se pot face fără bani. Banii pot fi accesați, dacă vii cu un proiect eligibil. Este o muncă grea, dar putem reuși. Avem exemplul altor orașe din Transilvania și din țară, cu un potențial poate mai mic decât al Sighișoarei, dar care au reușit să atragă fonduri și să gospodărească mai bine banii, spre binele locuitorilor. Noi putem să facem asta!”

S-a născut la Constanța, părinții fiind din Cluj şi din Constanţa. A crescut la Sighișoara. Are 38 de ani, a absolvit liceul german tot aici (nu provine dintr-o familie de etnici germani). În 2001 a terminat un an de facultate la Cluj după care a plecat în Germania: „Aici era totul gri, în Germania era totul colorat, frumos, se câștiga foarte bine”. În 2004 s-a reîntors la Sighișoara, deoarece a simțit că acesta este locul în care vrea să-și trăiască viața. La 23 de ani a decis să intre în domeniul antreprenoriatului și a preluat un restaurant. Administrează două pensiuni, una proprie și alta în chirie și produce înghețată artizanală în laborator propriu, pentru gelateria proprie. Are 3 copii.

Ce poate schimba ea împreună cu echipa liberală?

„Proiectele principale ale orașului sunt optimizarea turismului, adaptarea Sighișoarei ca oraș turistic la cerințele actuale. Pentru a atrage turiști, trebuie să organizăm evenimente. Cele două care sunt deja tradiție (Medieval și ProEtnica) înseamnă prea puțin pentru orașul nostru, la valoarea sa. Am înființat Asociația turistică Visit Sighișoara acum aproape un an. Este important ce anume transmitem turistului ca să-l putem aduce și ține aici.”

Monica Fritsch consideră că o implicare mai accentuată în curățenia orașului ar fi de folos. Se poate schimba ceva în acest domeniu, prin diferite proiecte și strategii. Şi-ar dori să vadă implicarea sighișorenilor în sport. „Ca mamă, observ că ori nu există, ori sunt foarte limitate variantele copiilor de a face sport. Sălile de sport nu sunt dotate corespunzător”.

În cadrul echipei liberale, își va susține ideile proprii în folosul orașului, apelând la calitățile ei de bun profesionist.