Constantin Mihai Fiscu

„Sighișoara ești tu!”

Constantin Mihai Fiscu

Sunt sighișorean, am 51 de ani și am crescut în cartierul Plopilor. Sighișoara este orașul unde m-am născut, unde locuiesc cu familia, este orașul pe care îl iubesc și în care lucrez cu dăruire.

Știu cât de important este ca o familie să trăiască decent într-un oraș precum Sighișoara. Am locuit și am lucrat întreaga mea viață în Sighișoara, ca economist și expert contabil. Sunt căsătorit de 26 de ani și am doi copii, pe care i-am crescut în oraș. Chiar dacă munca îmi aduce bucurie și satisfacție, timpul liber îl dedic familiei mele.

La momentul actual sunt administrator și expert contabil la Cont House, firmă de contabilitate și expertiză contabilă care ține evidența contabilă și de personal la peste o sută de firme. Pasionat de bucătărie, împreună cu soția mea, Luminița, deținem din 2007 firma Catering House.

Îmi petrec timpul liber cu grădinăritul și viticultura. Activitățile în natură îmi fac multă plăcere – drumețiile, plimbările cu bicicleta și excursiile sunt nelipsite din viața mea.

Am ajuns la un punct în care n-am mai suportat cum fostul guvern Dragnea a încercat să desființeze statul de drept, n-am mai suportat să văd cum oameni incompetenți ajung în funcții publice cheie și n-am mai suportat corupția și nepotismul, care la ultima guvernare au atins apogeul. PSD a generat o atmosferă toxică în societate și a reușit să-i facă pe oameni să nu se mai mândrească cu România, tinerii și oamenii specializați alegând să plece din acest motiv în străinătate. Astfel, m-am hotărât să încerc să schimb și eu ceva, participând la protestul din 10 august 2018 de la București.

Sufăr de asemenea când văd că orașul meu natal nu este administrat cum trebuie și se află de 30 de ani într-un regres civilizator, nefiind funcțional sistemul de salubritate, de sănătate, având o infrastructură șubredă, școli neperformante și oferte culturale insuficiente.

Nu se mai poate continua așa!

Astfel, am hotărât să schimb ceea ce stă în puterea mea. Anul trecut am devenit membru al Partidului Național Liberal, fiind rugat să candidez pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara. Răspunsul meu a fost hotărât și ferm: ”Da!”. Am decis să devin un promotor al schimbării, aducând totodată un suflu nou, împreună cu o echipă de consilieri dintre care mulți sunt nou intrați în politică și sunt hotărâți să schimbe pozitiv destinul urbei noastre. Așadar, sunt un om nou, cu o echipă nouă, într-un partid cu tradiție.

Împreună cu cetățenii, doresc să dezvoltăm și să implementăm strategii sustenabile pentru Sighișoara. Pentru aceasta avem nevoie și de sprijinul guvernului și de fonduri interne și europene, un capitol unde vechea administrație locală a dat greș. Împreună cu guvernul PNL și cu sprijinul tău, reușim!

Vreau ca Sighișoara să fie un oraș modern, un oraș european și multicultural cu care ne putem mândri!