Sportul – factor de dezvoltare comunitară

Sportul formează caractere, spirit de echipă, disciplină, indiferent dacă este sport de masă sau de performanță.

Sighișorenii iubesc sportul: practică handbal, fotbal, atletism, futsal, dans modern, karate, judo, lupte libere, tenis, șah, baschet, înot.

Orașul nostru găzduiește multe cluburi sportive și inițiative în domeniu: Clubul Sportiv Municipal (CSM), Clubul Hara, Școala de Fotbal Liviu Antal, Clubul Sportiv Spartacus, Clubul Copiilor, Clubul Sportiv ProTineret.

Clubul Sportiv Municipal va fi în viziunea noastră umbrela pentru toate inițiativele sportive din Sighișoara. Considerăm că acesta trebuie dezvoltat, iar Sala Polivalentă ”Radu Voina” și stadionul să fie administrate eficient.

Cu bucurie ne-am întâlnit cu oameni care, dincolo de interese materiale, investesc timpul lor liber pentru sport, pentru a instrui tinerii. Această implicare este de mare valoare pentru dezvoltarea personală a tinerilor.

E greu de înțeles cum acești oameni valoroși nu au fost sprijiniți cum trebuie din partea Primăriei.

Cu bucurie am constatat că în unele domenii – dans modern, atletism, karate – am ajuns la performanțe remarcabile pe plan european și chiar mondial, iar asta în ciuda faptului că sportul din Sighișoara și infrastructura sportivă au fost tratate cu maximă neglijență de către Primărie.

În ceea ce privește sportul de masă, vom asigura sprijin pentru toate inițiativele în mod egal. Vom organiza o dezbatere cu toți reprezentanții cluburilor și inițiativelor, vom stabili împreună cum pot fi sprijiniți în mod egal și transparent. Dorim să publicăm pe pagina web a Primăriei orice inițiativă sportivă și vom sprijini toate campaniile de recrutare și informare în acest domeniu.

Împreună cu comunele limitrofe ale Sighișoarei putem organiza mai multe serii de campionate, mai ales de tineret.

Sportul de performanţă nu ar putea exista fără cel de masă, dar nici viceversa, fiindcă nu ar mai exista modele pentru copiii şi tinerii care vor să devină cu adevărat sportivi.

Tradiția în handbal a Sighișoarei ne obligă să acordăm tot sprijinul echipei de handbal pentru a promova în Liga Națională. Ne vom implica în identificarea sponsorilor.

Regretăm că infrastructura pentru sportul sighișorean a fost vândută (stadionul, terenuri de tenis) sau este în paragină (Clubul Sportiv Voința, noul “stadion”).

Ne propunem să construim tribune și să modernizăm vestiarele Stadionului Municipal. Dorim să amenajăm un teren multifuncțional pentru sport (minifotbal, handbal, baschet, tenis) în zona Stadionului Municipal și unul lângă Sala Polivalentă ”Radu Voina”.