Sighișoara – un oraș atractiv pentru familii

Pentru a dezvolta municipiul Sighişoara avem nevoie ca locuitorii să se simtă în siguranţă, să dorească ca ei şi familiile lor să trăiască şi să activeze aici. Unei familii din Sighişoara care ar dori să iasă la plimbare la sfârşitul unei zile, mai ales în cartierele de blocuri, nu i se oferă practic această posibilitate. Trotuarele sunt adeseori parcări. Nu poţi ieşi, de exemplu, cu un cărucior la plimbare. Persoanele cu nevoi speciale sunt practic excluse de la viaţa comunităţii.

Prioritatea noastră va fi amenajarea unui parc multifuncțional, fiind un spațiu de recreere, de sport și de joacă, în care toți sighișorenii au oportunitatea să-și petreacă timpul liber.

În acest parc vor fi amenajate alei de plimbare, bănci pentru odihnă, spații pentru practicarea sporturilor, piste pentru role sau skateboard, aparate pentru fitness și un spațiu dedicat evenimentelor în aer liber.

De asemenea, propunem amenajarea a cel puţin 3 spaţii de joacă pentru copii în diferite cartiere ale Sighișoarei și în satul Hetiur.

Intenționăm să deschidem curțile școlilor pentru activitățile extrașcolare. Împreună cu directorii școlilor, asociațiile de proprietari sau vecinătățile vom stabili un regulament în privința asta.

Pentru prietenii patrupezi ai familiilor, propunem amenajarea unei zone îngrădite, cu mobilier de joacă și activități, dresaj și coșuri de gunoi speciale. Vrem să punem capăt unei lungi perioade de improvizaţii în acest domeniu.

Sighişoara trebuie să fie un oraş al tuturor vârstelor, un oraş în care cei activi să se poată bucura de timpul liber, iar familiile, cei vârstnici sau cei cu nevoi speciale, să poată vedea ieşirea din locuinţă nu ca pe o aventură, ci ca pe o ocazie de a se bucura împreună.

Această îmbunătățire a condițiilor pentru familii poate fi finanțată prin:

  • Fonduri Europene,
  • Programul Operațional Regional pentru Regiunea Centru (2021-2027),
  • Axa prioritară 3 – O regiune cu comunități prietenoase cu mediul,
  • Axa prioritară 5 – O regiune educată,
  • Fonduri Guvernamentale – Planul Național de investiții și Relansare Economică.