Rolul primarului

Stimați concetățeni,

Am declarat într-un interviu că „doresc să fiu primarul sighișorenilor și nu doresc să fiu șeful Primăriei“.

Doresc să fiu primarul sighișorenilor și, evident, doresc să conduc Primăria. Însă am un alt concept despre rolul primarului în societate:

doresc să fiu vocea cetățeanului în administrație și să mă lupt pentru interesele lui.

Ca să pot să ascult cetățenii, ca să cunosc problemele societății, trebuie să mă aflu între cetățeni. Pe de altă parte, în calitate de primar trebuie să reprezint și să promovez Sighișoara la instituții regionale, naționale și internaționale.

Referitor la actuala primărie, nu cunosc pe nimeni care o laudă. Când merg acolo, aflu că sunt multe conflicte între angajații instituției, între departamente, între funcționari și cetățeni. Asa s-a creat în societate impresia că primăria lucrează în beneficiul instituției, și nu în interesul cetățenilor.

Mă doare să văd că primăria are această imagine în societate și doresc să schimb acest lucru.

Cunosc mulți funcționari și angajați ai primăriei. Majoritatea au un potențial foarte bun, însă observ deficiențe majore în managementul și în conducerea instituției.

Consider că Sighișoara trebuie să aibă un city manager, un specialist în administrație publică care coordonează directorii de departamente. Împreună vom lua măsuri pentru îmbunătățirea climatului de lucru în primărie.

Un climat mai bun în instituție va crește performanța funcționarilor și a angajaților. Un alt efect va fi o orientare spre nevoile cetățenilor.

Vreau o primărie cu care se pot lăuda sighișorenii!

Cu respect pentru cetățeni,

Constantin Mihai Fiscu