Mobilitate urbană – Prioritate pentru oameni, nu pentru mașini

Prima prioritate în vederea regândirii mobilității urbane pentru Sighișoara este reducerea traficului de mașini care tranzitează orașul și a celor care circulă intraurban.

Pentru traficul de tranzit o condiție sine qua non este centura de ocolire, un proiect care aprobat printr-o hotărâre a Guvernului PNL. Centura nu a fost aprobată în timpul guvernării PSD pentru că actualul primar nu are susținere în structurile PSD la nivel național.

Pentru a diminua traficul intraurban este necesar ca transportul public să fie adaptat la nevoile cetățenilor. Nu este normal să folosim autobuze second hand deoarece emisiile sunt mult mai mari. E greu de înțeles cum actuala administrație n-a depus niciun proiect de finanțare pentru introducerea autobuzelor electrice, oportunități au fost destule.

Propunem introducerea unor pachete de transport public pentru turiști sau vizitatori și traducerea informațiilor relevante în limba engleză.

Orașul nostru trebuie să devină mai atractiv pentru bicicliști și pietoni. Actualmente se pare că suntem un oraș pentru mașini, nu pentru oameni.

Propunem implementarea unei infrastructuri sigure pentru biciclete și trotinete electrice.

Centrul orașului și cetatea trebuie să devină preponderent zone pietonale, trebuie eliberate de mașini, si deservite de taxiuri și de un transport public eficient și verde.

Dorim să schimbăm prioritățile în orașul nostru: Oamenii au prioritate, nu mașinile.