Centrul cetățenesc de servicii integrate

Obținerea unui document de la Primărie, fie că e vorba de o aprobare sau de o autorizație, se realizează cu dificultate.

Încă de la intrarea în instituție cetățeanul e confuz. Nu știe încotro să o apuce, nu există o afișare clară a amplasării birourilor. Portarul, dacă nu se află într-o conversație, te ia în primire și te îndrumă. Uneori accesul la etaj este posibil numai cu o cartelă, cateodată se poate și fără. Holurile sunt întunecate și neprimitoare. Ușile sunt închise! Iar dacă ești un om fără tupeu, ți se lasă impresia că deranjezi. În încăperi, mobilierul este învechit și birourile sunt pline de hârtii.

Interioarele neprimitoare și inadecvate sunt oglinda mentalității de superioritate și de nepăsare a nevoilor cetățenilor.

Nu sunt condiții demne pentru o Primărie din secolul 21.

Nu sunt condiții demne pentru a consulta și a asista cetățeanul.

Propunerea noastră este înființarea unui Centru Cetățenesc accesibil și transparent, cu parcare, situat în apropierea unei stații de transport în comun, având programul de funcționare în intervalul orar 08:00 – 18:00.

În acest centru cetățeanul este primit într-un mod plăcut. Aici primește asistență pentru folosirea serviciilor digitale ale Primăriei, pentru întocmirea documentelor și completarea dosarului, aici poate plăti impozite și taxe. Nu va mai fi nevoit să se plimbe de la un birou la altul.

Ne bucură faptul că putem înregistra un început modest pentru folosirea serviciilor online pe site-ul municipiului, însă acest domeniu trebuie dezvoltat într-o administrație fără hârtie în format fizic.

Astfel, cetățeanul poate depune documente online în format scanat și poate plăti online taxele și impozitele și tot online va primi certificate și autorizații. Cetățeanul poate să se programeze online pentru audiențe. În acest fel, generăm condiții transparente și demne, în interesul cetățeanului.

De menționat faptul că înființarea acestui Centru Cetățenesc nu implică nici cheltuieli suplimentare, nici noi angajări de personal, ci se vor valorifica resursele existente.