Centru cultural-educațional pentru toate vârstele

Democrația are nevoie de educație și formare continuă. Din acest motiv considerăm că trebuie să extindem oferta de cursuri în domeniul dezvoltării personale și a competențelor.

Educația continuă este o condiție pentru participarea cetățenilor la viața culturală, politică, socială și o condiție indispensabilă pentru o societate democratică.

Sunt multe inițiative socio-culturale în oraș. Avem multe coruri, ansambluri de dans, cercuri literare, cursuri de limbi străine, centre de voluntariat cu o activitate diversă, un teatru independent și multe altele, însă acestea nu au un acoperiș comun. 

În acest sens vom supune dezbaterii publice înființarea unui Centru cultural – educaţional. Este necesară o platformă online comună unde fiecare initiațivă culturală să-și prezinte propunerile.

Municipiul Sighișoara este obligat să ofere spații de desfășurare pentru aceste inițiative, în mod gratuit. Sunt potrivite Sala Sander, Sala Eminescu și alte spații.

Pe lângă inițiativele culturale, se organizează diferite cursuri în oraș, cursuri de limbi străine, nutriție, yoga etc. Propunem și aici o platformă online comună, unde toate ofertele de cursuri să fie centralizate. 

Dorim ca împreună cu societatea civilă să extindem oferta de cursuri și activități comune în diferite domenii: 

Cultură:
Cursuri de lectură, dans, teatru, desen, lucru manual; 

Sighișoara:
Plimbări culturale pentru sighișoreni, excursii cu bicicleta, drumeții;

Sănătate:
Relaxare, yoga, gestionarea stresului;

Familie:
Parenting, gestionarea conflictelor;

Limbi străine:
Germană, spaniolă, italiană, engleză, pentru adulți și seniori; 

Digital:
Smartphone și tabletă, comunicare digitală, windows, office, photoshop, CAD;

Lista domeniilor rămâne deschisă. În alte țări astfel de centre au o tradiție de peste 100 de ani. Considerăm că avem și în Sighișoara nevoie de unul.

Sperăm că și prin această inițiativă putem reconstrui spiritul comunitar al sighișorenilor.