Centru comunitar multifuncțional în Bărăgan

Cartierul Bărăgan este prioritatea echipei de consilieri locali liberali.

Prea puţin se vorbeşte despre Bărăgan.

De prea multe ori în campaniile anterioare promisiunile de amenajare a spaţiilor verzi și a unor locuri de joacă au dat locuitorilor acestui cartier speranțe de îmbunătățire a vieții cotidiene. Rezultatul? Aproape că ar fi rămas fără acces în urma modernizării căii ferate, cu dungi albe în parcarea cu taxă anuală, un teren de fotbal într-o zonă industrial-rezidențială, locuri de joacă neamenajate sau negândite, spații verzi îngrădite cu iarba până la brâu și lista poate continua. Nu vă promitem ceea ce este normal să se întâmple şi ceea ce vom face, ci vă propunem un proiect nou.

Proiectul nostru concret pentru Bărăgan este înființarea unui centru comunitar de cartier multifuncțional. Acesta va oferi servicii publice administrative și sociale, dar și un mediu de socializare între locuitorii cartierului. O locație potrivită pentru acest centru ar fi fost clădirea fostei centrale termice de lângă piața agroalimentară, însă din păcate aceasta este o ruină. Amenajarea unui birou de consiliere și consultare a cetățenilor este necesară. De asemenea, este nevoie de un spațiu în care să lucreze un asistent social din partea Primăriei care să inventarieze și să semnaleze cazurile sociale. O mare parte a spațiului respectiv trebuie folosit pentru socializare comunitară – partide de şah/table, jocuri de societate, seri de dans, ateliere de creație sau alte activități comunitare.

Acest proiect poate fi finanțat prin „Programul Operațional Capital Uman“ (POCU, axele 4 și 5).

Un climat mai bun în instituție va crește performanța funcționarilor și a angajaților. Un alt efect va fi o orientare spre nevoile cetățenilor.

Vrem o Primărie cu care se pot lăuda sighișorenii!